Amara Florea kweker van Ridderspoor

Amara Florea is al vele jaren actief in het veredelen en kweken van Delphinium / Riddersporen. Op professionele wijze worden Riddersporen gekwekt. Verkoop van Ridderspoor planten aan consumenten, als ook aan hoveniers en bedrijven! Op de website is veel informatie te vinden over deze bijzondere vasteplanten. Ook is hier ons assortiment te bezichtigen met duidelijke foto’s en beschrijving.

Op bescheiden schaal worden soorten ge kruist, om gewenste gewaseigenschappen te combineren. Aanvankelijk waren we gericht op Delphinium, die geschikt zijn als snijbloem. Later ook cultivars die geschikt zijn voor de tuincultuur. Snijbloemen moeten aan hele andere eigenschappen voldoen dan Riddersporen in de tuin. Delphinium als snijbloem moeten vooral lengte maken, kleurvast zijn en een goede vaas houdbaarheid bezitten. Tuin cultivars daarentegen kunnen beter wat korter zijn, zodat ze minder snel om waaien. In middels mogen wij best zeggen, dat wij behoorlijk wat kennis hebben over deze planten, en hoe men Delphinium moet verzorgen in de tuin Zie het tabblad: Verzorging van Delphinium.

Delphinium planten kunnen zowel door de Consumenten, als aan grotere bedrijven worden verkocht!
 
Onze Riddersporen staan dichter bij de 'oer-rassen', en zijn daardoor genetisch veel sterker. Ook vindt de vermeerdering plaats d.m.v. stekken, daardoor blijven de planteigenschappen behouden. Met een klein beetje verzorging en aandacht kunt u genieten van de koningin onder de vaste planten.
Delphinium / Riddersporen als snijbloem en tuin plant