Geschiedenis Bedrijf
 
Amara Florea is al enkele jaren actief in het veredelen en kweken van Delphinium / Riddersporen. Aangetrokken door de schoonheid, waarmee deze bloemen mensen betoveren. Al snel gaat men zich verdiepen in de historie en biologie van deze planten.
Na een paar jaar komt de interesse soorten te kruisen, om gewenste gewaseigenschappen te combineren. Aanvankelijk waren we gericht op Delphinium, die geschikt zijn als snijbloem. Later ook cultivars die geschikt zijn voor de tuincultuur. Snijbloemen moeten aan hele andere eigenschappen voldoen dan Riddersporen in de tuin. Delphinium als snijbloem moeten vooral lengte maken, kleurvast zijn en een goede vaas houdbaarheid bezitten. Tuin cultivars daarentegen kunnen beter wat korter zijn, zodat ze minder snel om waaien.
In middels mogen wij best zeggen, dat wij behoorlijk wat kennis hebben over deze planten, en hoe men Delphinium moet verzorgen in de tuin Zie het tabblad: Verzorging van Delphinium.

Delphinium planten kunnen zowel door de Consumenten, als aan grotere bedrijven worden verkocht!
 
Onze Ridderspooren staan dichter bij de 'oerrassen', en zijn daardoor genetisch veel sterker. Ook vindt de vermeerdering plaats d.m.v. stekken, daardoor blijven de planteigenschappen behouden. Met een klein beetje verzorging en aandacht kunt u genieten van de koningin onder de vaste planten.
Delphinium / Riddersporen als snijbloem en tuin plant